Kdo jsme a proč jsme Galago

Je načase představit se

Návrh bez názvu (1)Jsme Marta a Jakub, běžci, manželé, partneři, podnikavci a rodiče malého Alfréda.
Kromě toho jsme grafici, designeři, návrháři, obchodníci, informatici, idea makeři, social media, marketingoví, eventoví, produktoví, logističtí, brand a CSR manažeři.

V pracovním životě jsme produktový manažer a account administrátorka.

Závodníci na dlouhé tratě

Oba jsme aktivní sportovci a jak to v našich kruzích bývá potkali jsme při běhu, naše cesty se na chvíli rozešly, aby se opět mohly potkat a spojit snad až na věky.106907413_10157444264328004_5909309972979884359_o

Ke sportu jsme tíhli od základní školy, oba jsme se mu věnovali ať už na úrovni hobíků nebo registrovaných hráčů. Vyzkoušeli jsme vše od míčových her přes bojové sporty, tancování až po cyklistiku a běh, u kterého jsme zůstali.

Za ta léta jsme otestovali různé typy oblečení ze všech možných druhů materiálů. Když se nám narodil Fredy, tak jsme si začali více všímat dětí. Začal mě děsit pohled na děti, které měli na hlavě helmu, ale pod helmou čepici, která vlastně zmařila její hlavní funkci ochrany hlavy. Pohrávala jsem se s myšlenkou výroby funkčních čelenek pro děti právě tak, aby helma držela na svém místě.

„Rodiče by měli jít dětem vzorem.“

Zrodila se myšlenka #familymatching čelenek. Universální, avšak zajímavé vzory pro malé i velké. Nechali jsme si vyrobit prvních pár kusů na prodej a začali jsme „podnikat“. Celý proces trval strašně dlouho. Ale někde se začít musí.

Proč GALAGO

Komba ušatá neboli GALAGO je malá roztomilá poloopice žijící v Africe jižně od Sahary. Je zajímavá tím, že je aktivní Návrh bez názvu (2)především v noci. Stejně jako já, máma na rodičáku, která sice pracovala, ale chtěla se více realizovat.

Kromě toho je tato malinká poloopice velkým sportovcem. Se svým malým vzrůstem dokáže skočit až do délky 4 metrů. Vyznačuje se i hlasitým plačlivým voláním, takže se v džungli rozhodně neztratí. To mě inspirovalo k názvu GALAGO – originální, silní, roztomilí jedinci. Jsou malí nenápadní stejně jako začínající značka, ale dokážou se s tím poprat. A i když třeba nevyrostou do gorilích rozměrů, dokážou si poradit a přežít nástrahy divočiny. To je základ!

 

Myslíme na naše vnoučata

Ve vyspělém světě se řeší ekologické dopady výroby. Společnost se snaží směřovat k slow fashion a vrací se trendy opravování. Naše produkty ani látky netaháme z Číny a nepřeprodáváme produkty kterých neznáme původ. Vytváříme lokální značku. Látky vyrobené v Itálií nám poskytuje český dodavatel a tiskárnu i paní švadlenku máme v rádiusu 20 km. Odkládáme si všechny zbytky na výrobu dalších produktů. Hned od začátku jsme měli jasno v obalových materiálech. Ale o této cestě vám prozradíme zase něco příště.