Dárky pro sportovce s kterými se nesekneš

Tipy na dárky pro sportovce

Návrh bez názvu_1

Narozeniny, svátek, výročí, Vánoce. To jsou nejčastější příležitosti, kdy obdarovat blízkou osobou. Co ale pořídit sportovci, abyste ho potěšili
a zároveň nestřelili vedle? V následujících řádcích vám ukážeme tipy na doplňky stravy, regeneraci, ale i mazání.

Sportovní doplňky

Drobnost, která potěší ulehčí život každému sportovci. Ať už ženě nebo muži se vždy hodí funkční čelenka. Dá se nosit v zimě i v létě díky svým vlastnostem odvádí pot, hlavu zachová suchou a bezvadně chrání uši. Ocení ji běžci, běžkaři, ale i cyklisté pod helmu. Rozhodně doporučujeme! Veselé motivy perfektně oživí i jinak nudný outfit.

Ultralehkou kšiltovku užijí zejména běžci a běžkyně. Dlouhý pobyt na slunci v tréninku nebo na závodě dá pořádně zabrat. Sportovci kladou důraz na výběr bot, ale co hlava? Lehká čepice s UV filtrem s dlouhým nebo krátkým kšiltem je ideální volbou. I ten největší introvert v koutku duše chce být cool. S čepicí od Galago vyjde z řady každý její vlastník. Dopřejte svým blízkým pohodlí s českými produkty.

Pořád to není ono a hledáte něco víc multifunkčního? V to případě zkuste nákrčník. S tím rozhodně nešlápnete vedle. Multifunkční šátek s obsahem stříbra v létě chladí a v zimě hřeje. Kromě ochrany krku se dá využít jako čepice nebo čelenka. Dá se nosit na sport, ale i na běžné nošení. Tento doplněk patří mezi nejoblíbenější ve všech kategoriích. No a co si budeme povídat. Doba roušková nákrčníkům jednoduše přeje.

Odpočinek

Regenerace je jednou z důležitých součástí tréninku. Pokud se vaši blízký připravují na závod nebo jen tak sportují pro radost určitě ocení Relax. Pořiďte jim vstup do sauny, poukaz na sportovní masáž nebo třeba i zátěžový test u sportovního lékaře. Nový pohled na vlastní výkonnost uvítá i ten nejradostnější sportovec či sportovkyně. Nebo naopak regeneraci chladem v kryokomoře. 

Mazání

Kdo maže ten jede, a to platí ve všech sportech. Může to být obyčejná vazelína, která zamezí tolika neštěstím v ponožkách. Chladivé krémy na nohy se hodí
po závodech i náročném tréninku. Hřejivé na uvolnění svalstva či po chladném pobytu venku. Horký tip: krém MUAY odpálí i ty nejzatuhlejší svaly (seženete hlavně ve speciálkách určených pro bojové sporty).  

Sypačky

Bolavé klouby, unavené tělo po aktivitě i tom se dá předejít správným koktejlem doplňků stravy. Pro sportovce je ideální doplňovat aminokyseliny, té blízké lidskému tělu jsou například BCAA. Zmírňuji únavu a ochrání svalová vlákna po zátěží. Dobrý spánek a doplnění zinku a magnézia zajistí kombinace ZMA, k tomu není co dodávat. Nejúčinnější protein je syrovátkový, ale existují i různé vegan verze. Protein zajišťuje ochranu a růst svalového vlákna. Gely, minerály vhodné v průběhu aktivity. Nerozumíte řeči našeho kmene? Nevadí zkuste se podívat na články od Aktin.cz nebo Myprotein.cz výborný produkty nabízí například slovenský Edgar.